Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás
Budapest - Pest megye - Dunaharaszti - Ócsa - Gyál - Vecsés - Bugyi - Alsónémedi - Szigetszentmiklós - Kerepes - Dunakeszi - Gyömrő - Ecser - Budaörs - Solymár - Taksony - Dunavarsány - Tököl - Kiskunlacháza - Ráckeve - Érd - Törökbálint - Maglód - Üllő - Biatorbágy - Délegyháza - Dömsöd - Szigetbecse - Makád - Apaj - Kunszentmiklós - Tass - Dabas - Dunaújváros - Szigetszentmárton - Tatárszentgyörgy - Kunpeszér - Pusztaszabolcs - Rácalmás
Termék részletek


Stegu BOSTON

Stegu BOSTON
 • Stegu BOSTON
 • Stegu BOSTON
 • Stegu BOSTON
 • Stegu BOSTON
 • Stegu BOSTON
7 770 Ft

9086 Ft/m2
0,52 m2/doboz

Színek:

BOSTON 1

BOSTON 2

BOSTON 3

BOSTON 4

 • Alapadatok:

  Típus: Kőhatású
  Felhasználás szerint: Beltér Kültér
  Darab/doboz: 32 db
  Négyzetméter/doboz: 0.52 m2
  Össz lap súly: 14.40 kg
  Sarok darabszám: 12 db
  Sarok méret: 0.87 fm
  Össz sarok súly: 8.70 kg

  STEGU FUGA

  ALKALMAZÁS
  Az általános rendeltetésű cementhabarcsot a klinker hézagolására használják vasalatlan, és nem teherviselő falszerkezetekben, homlokzati klinker lapoknál, tégla, kő és homokkő utánzatú beton lapoknál, valamint gipsz lapok esetében. Jellemzője az időjárási viszontagságokkal szembeni jó ellenálló képesség (fagyálló-vízálló). A habarcs felhasználható a helyiségek belső, térelhatároló falaihoz, épületek külső homlokzatainál, valamint oszlopoknál, és általános épületszerkezeteknél. Ideális anyag a STEGU rendszerű porózus cement- és gipszlapokhoz.

  AZ ALJZAT ELŐKÉSZÍTÉSE
  A hézagolás megkezdése előtt meg kell győződnünk arról, hogy a klinker, vagy a lemezek hézaga száraz-e. A következőkben el kell távolítani az összes maradványt és kiálló maradék részeket, valamint a hézagokban lévő port.

  A HABARCS ELŐKÉSZÍTÉSE
  A habarcsot legfeljebb 2kg-os adagokban készítsük elő, tiszta vödörben, kevergetve, vizet adagolva hozzá. A keverést az egységes, nedves tömeg keletkezéséig kell végezni (a habarcsnak nedves homok állagúnak kell lennie, a tenyérhez nem tapadhat, és az ebből készített golyóknak egy könnyű ütés után szét kell esniük). Egyszerre nem szabad nagyobb mennyiségű habarcsot előállítani, mint amennyit 10-15 perces munkával felhasználhatunk.

  HÉZAGOLÁS
  Megfelelő szélességű hézagoló segítségével a habarcsot egyenletesen és erőteljesen benyomjuk és utánnyomjuk, a következőkben pedig egyenletes lehúzással kisimítjuk. A függőleges hézagoknál rövid hézagolót használjunk. (A habarcsot nem kell hézagolóval lesimítani, mivel lehetséges üveges fénylés megjelenése.) A hézag alapos megkötése után a habarcs maradványait kefével (seprőkefe) távolíthatjuk el. A munkavégzés alatt és befejezése után további 48 órán át takarással kell védeni a falat az erős napsugárzástól, esőtől és széltől. Az esetleges kivirágzás nem a termék hibája, hanem természetes jelenség, amely maximum 2 év alatt megszűnik.

  SZERSZÁMOK
  Hézagoló, lapos vagy hajlított fém-tálca, keverő, vödör, kesztyű (A munka megkezdése előtt a szerszámoknak tisztáknak kell lenniük).

  AJÁNLÁSOK
  Különböző mennyiségű víz adagolása ugyanolyan mennyiségű habarcshoz színeltéréseket okozhat. A túlságosan nedves habarcs, a piszkos szerszámok kivirágzásokat, valamint a homlokzat tartós elszennyeződéseit okozhatják. Nem szabad felhasználni azt a habarcsot, amely a hézagolás idején a padlóra esik le (ez a hézag negatív megjelenésére hat ki).

  TÁROLÁS
  A hézagoló habarcsot károsodásmentes csomagolásban, száraz helyen kell tárolni. A garanciális idő fehér és krémszínű esetén 8, szürke és grafit szín esetén 6 hónap a csomagoláson megadott gyártási időponttól kezdve.

  MŰSZAKI ADATOK
  Keverési idő: kb. 3-6 perc.
  Keverési arány: 0,6-0,8l víz 7 kg-hoz.
  Környezet és aljzat hőmérséklete a munkavégzés idején: +5°C - +25°C
  Az előkészített habarcs felhasználási ideje: max. 15 perc.
  Előzetes kötési idő, a szilárdság kb. 70%-a, 48 óra.
  A megszilárdult habarcs ellenálló képessége hőmérséklet szempontjából: -30°C-tól +70°C
  A hézagoló anyag felhasznált mennyisége függ a lapok fajtájától, értéke 1,5-2,5m2 egy csomagolásra vonatkozóan.
 • Cikkszám
  teg1
Webáruház készítés